<iframe src="//www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KJ4LCR" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe>
digitaslbi logo

Overview

Senior User Experience Designer

Als User Experience Designer ben je een specialist op het gebied van User Centered Design. Als primaire rol heb je de taak om digitale interactieve producten en systemen te ontwerpen die prettig en toegankelijk zijn voor het gebruik door de beoogde doelgroep. Deze digitale interactieve producten en systemen leveren een directe bijdrage aan de doelstellingen van de klant.

Je vertegenwoordigt de behoeften van de eindgebruiker, weet deze te achterhalen en stelt deze centraal. Je bent client facing, presenteert, onderzoekt en stelt indien nodig UX documentatie samen. Afhankelijk van de klant en productie werk je Waterfall of Agile. Een senior User Experience Designer wordt ook als creative lead aangewezen binnen producties. Als creative lead ben je eindverantwoordelijk voor de totale creatieve oplevering en zorg je voor de gemeenschappelijke binding in het team. Je hebt direct klantencontact en zorgt voor een effectieve samenwerking in multidisciplinaire teams. 

Jij bent…

Ambitieus en je hebt passie voor het destilleren van user requirements uit kwalitatieve en kwantitatieve input.  Je vindt het leuk om user requirements te vertalen naar interactieve concepten en digitale oplossingen.

Maar ook…

  • Relevante afgeronde opleiding HBO of WO;
  • Minimaal 4 jaar werkervaring als User Experience Designer;
  • Charismatisch pitcher, enthousiasmerend presenteren;
  • Ervaring met e-commerce projecten is een pré;
  • Ervaring met het managen van gebruiksonderzoek en intensieve klantenprojecten;
  • Ervaring op alle niveaus van de levenscyclus van digitale projecten;
  • Kan business en user requirements vertalen naar interactieve concepten en digitale oplossingen.